tirsdag den 7. april 2009

Formiddag i Soweto

Lige nu sidder Ida, Amalie, Ida Klejsgård, Simone, Astrid, Kiki, Marie og Nanna og nyder solen i hostlets have. Det er en skøn have, med en lille bar, bordfodboldbord og et lille bålsted. Haven er et stilmix fra den vestlige hippietid, Bob Marley rasta og afrikanske tæpper, instrumenter og træfigurer. Tine og Julie er ude på en cykeltur i Sowetos slum (bare rolig, de har cykelhjelme på). Emil er lige kommet ud i haven efter hans første bad på turen, og Anne har lige overtaget badet efter ham. Mette og Lasse er smuttet med pengene – hen til en bank for at sætte dem ind på skolens konto.

You will die in Soweto
Vi ankom til Sydafrika – Joburg (Johannesborg) torsdag morgen efter en 24 timers lang rejse. Et par timer efter blev vi indlogeret på Lebos Soweto Backpackerhostel. Det er et hostel, som ligger midt i Soweto townshippet, hvor der bor mellem 4-5 millioner mennesker. Det område i Soweto er ikke som mange af os havde forventet. Der er små huset med fine haver, butikker, enkelte caféer m.m. Mange er glade ogsaa for at bo i Soweto, og som vores chauffoer sagde: "If your are born in Soweto, you will die in Soweto"
Vi har dog også fået at vide, at vi bor i den bedre del af Soweto. Senere i dag skal vi videre til Kliptown, som er et andet område i Soweto, som efter rygterne skulle være mere fattigt, og hvor der skulle være mere kriminalitet.
Og før vi får tegnet et helt idylisk billede af Soweto, skal det lige siges, at der i mange af husene ikke er vand og el. Der bor også tit mere en 10 personer i et lille 2 værelses hus.

Vi laver også noget
Vi har ikke bare ligget og daset i solen siden vi landede i torsdags. Vi har været til møde med den internationale sekratær for COSATU (Congress of South African Trade Unions), der kan sidestilles med LO i Danmark. I går har vi været på Apartheid Museet i Joburg. Der efter besøgte vi forfatteren Chris Van Wyk i hans hjem. Han har blandt andet skrevet to bogserier om Sydafrikas frihedskæmpere. Så var vi i Santon shopping mall for at interviewe forbipasserende og få nogle holdninger om politik,sikkerhed, kriminalitet, positivsaerbehandling, forholdende efter apartheid og mange andre ting, fra den mere velstillede del af befolkningen. Vi sluttede dagen med at spise aftensmad og drikke cocktails med nogle af Mettes venner.

Skrevet den 4. april af Ida (A) og Nanna.

1 kommentar:

  1. Hej I gæve Sydafrika-farere

    Glæder mig til at læse om flere spændende indtryk og oplevelser, f. eks. indtryk fra valgkampen. Og håber da, Emil fortsat kommer i bad ind imellem.

    Kjærlig hilsen Poul
    (Emils far)

    SvarSlet